• Home
 • Service & onderhoud

Service & Onderhoud

Veel gestelde vragen

MontageVakmanschap, verantwoordelijkheid & veiligheid
Bij het plaatsen van een haard moet aan een aantal voorwaarden worden voldaan. Vooral voor het rookkanaal en de achterwand gelden strenge veiligheidseisen. Daarom is het goed om te weten dat wij zijn aangesloten bij de Nederlandse Haarden- en Kachelbranche. Een waarborg voor zekerheid en dé garantie voor vakmanschap, verantwoordelijkheid en veiligheid.

Complete montage
Onze professionele montage- en servicedienst neemt u graag werk uit handen. Van het enkel plaatsen van de warmtebron tot de complete uitvoering. Inclusief hak-, breek- en stucwerk. Wij werken veilig, netjes en conform alle voorschriften. Ook als het gaat om de aanleg of vervanging van rookkanalen. Wij leveren en plaatsen alleen rookkanalen die voldoen aan het KOMO-Keurmerk.

Zelf doen
Zelf de haard plaatsen? Natuurlijk kan dat! Wij hebben alle onderdelen voor u op voorraad. Evenals een uitgebreid assortiment onderhoudsmaterialen en stookaccessoires. Van kachellijm, -lak en -poets tot schoorsteenveegmaterialen, vilt, koord en rieten manden. Zoekt u maatwerk in uw kachelpijp, buis, verloopstuk of schoorsteenkap? Ook dat is geen probleem: in onze ambachtelijke smederij maken wij voor iedere situatie een perfecte oplossing.

Jaarlijks onderhoud kachel

Jaarlijkse controle gashaard
Uw sfeerverwarming heeft voor een veilige werking jaarlijks een controlebeurt nodig. Het kan zelfs zijn dat uw verzekeringsmaatschappij dat eist. Wij zijn bevoegd deze controle voor u te verzorgen. Hierbij reinigen wij uw kachel volledig en kijken de installatie grondig na. Uiteraard vergeten we ook het rookkanaal niet. We willen immers dat u veilig kunt genieten van het vlammenspel! Ook als u de kachel of haard eenmalig wilt laten opknappen na het ‘stookseizoen’, bent u van harte welkom.

Kosten van een onderhoud starten vanaf € 95,-

Schoorsteeninspectie

Inspectie rookkanaal
Bij twijfel over uw rookkanaal kunt u ons een inspectie laten uitvoeren. Wij beschikken over de modernste apparatuur en staan u graag bij met onze expertise. Naar aanleiding van een expertise wordt er een passend advies uitgebracht. De kosten voor een expertise (binnen een straal van 30km) bedragen € 175,=.

3D tekening

Waarheidsgetrouwe driedimensionale tekening
Een kachel kopen doet u niet vaak. Daarom wilt u er zeker van zijn dat u de juiste keuze maakt. In onze showroom kunt u volop inspiratie opdoen betreffende vormgeving en stijl. Ons persoonlijk advies is daarbij vanzelfsprekend. Maar we gaan graag een stapje verder. Om te beoordelen of uw keuze past in uw interieur, kunnen wij een driedimensionale tekening voor u maken.

Iets om naar uit te kijken
In een driedimensionale tekening zijn de maten van uw ruimte overgenomen. Bovendien zijn de wanden en vloeren ingekleurd en de ruimte aangekleed. Na plaatsing van de kachel in de tekening kunt u het resultaat vanuit meerdere hoeken digitaal beoordelen. Een zeer realistisch beeld van hoe het kan gaan worden. En natuurlijk een ‘droomplaatje’ waar u alvast naar vooruit kunt kijken!


Onze pakketten

Onderhoud gashaard / gaskachel

 • reinigen van de waakvlam en brander
 • reinigen van het glas
 • controleren venturi
 • controle van de inrichting en eventueel reinigen en opnieuw inrichten
 • controle op gasdichtheid van de haard
 • visuele controle vlambeeld en indien noodzakelijk bijstellen
 • batterijen vervangen
 • testen van het toestel op de gehele werking

Onze tarieven – uitgaande van circa 30 minuten arbeid

Gemeente Hilvarenbeek € 95,-
Buiten de gemeente Hilvarenbeek, met een straal tot 30 km € 115,-
Buiten de gemeente Hilvarenbeek, met een straal van 30-100 km € 175,-

Prijzen geldig t/m 01-12-2021 voor haarden en kachels die Graveka Diessen heeft geïnstalleerd en exclusief onderdelen.

Meerprijs indien haard/kachel niet door ons geïnstalleerd is € 75,=Aanvragen

Onderhoud pelletkachel / pellethaard

Betreft enkel Nordic Fire pelletkachels

 • algemene reiniging van de pelletkachel
 • reiniging van de rookgasventilator
 • reiniging van de rookgaskanalen in de kachel
 • controle van het reinigingsmechanisme in de branderbak
 • controle van de vijzelmotor
 • controle van de pakkingen

Onze tarieven – uitgaande van circa 45 minuten arbeid

Gemeente Hilvarenbeek € 160,-
Buiten de gemeente Hilvarenbeek, met een straal tot 100 km € 190,-

Prijzen geldig t/m 01-12-2021 voor haarden en kachels die Graveka Diessen heeft geïnstalleerd en exclusief onderdelen en reinigen van het rookgasafvoerkanaal.

Meerprijs indien haard niet door ons geïnstalleerd is € 75,=


AanvragenServiceformulier

 
Graveka Diessen

Beoordeling 8.9 gebaseerd op 457 individuele klantbeoordelingen op 5-sterrenspecialist