ROOKKANALEN

Zonder kanaal vaart niemand wel. Dat gaat ook op voor de juiste rookkanalen. Het functioneren van een haard of een kachel is onlosmakelijk verbonden met een perfect rookkanaal. Rookkanalen zijn er voor alle soorten haarden en kachels. Wij leveren diverse typen. Bovendien plaatsen we ze op vakkundige wijze. Al onze kanalen voldoen uiteraard aan het KOMO-keurmerk. Wij verzorgen het hele traject van berekening, planning tot en met realisatie. Tevens zijn wij specialist in het inspecteren en herstellen van bestaande rookkanalen.

Betonkappen
Dikwandig-rookkanaal
Dubbelwandig rookkanaal
Enkelwandig rookkanaal
Pellet-element rookkanaal
Flex-rookkanaal

WAT KOSTEN ROOKKANALEN?

Wat kost het aanleggen of installeren van een rookkanaal? Die vraag is niet even te beantwoorden. Een en ander is van veel factoren afhankelijk. Hetzelfde geldt voor de vraag: wat kost het plaatsen van een kachel met kachelpijpen.

Soms is er sprake van een bestaand schoorsteenkanaal waarop het rookkanaal kan worden aangesloten. In andere gevallen moeten de rookkanalen door een houten of betonnen plafond. Of zelfs een pannendak. Is er sprake van veel bochtwerk? Welke diameter kanaal is er nodig? Hoe lang wordt de totale lengte van het rookkanaal? Wordt het rookkanaal enkelwandig? Dubbelwandig? Of bestaat het rookkanaal uit dikwandig staal?

Gaat het om een houtkachel of gaskachel? Of is er sprake van een open haard? Wellicht is het noodzakelijk om een extra luchttoevoer of beluchting te maken? Al deze factoren zijn van belang om een goed advies te kunnen geven. Pas daarna komen de prijs en de eventuele werkzaamheden in beeld. Het is ook mogelijk een kachel te kiezen zonder rookkanaal. Gevelkachels zijn kachels die geen schoorsteenkanaal nodig hebben.

OFFERTE ROOKKANAAL?

Wil je een offerte? Wij kunnen indien nodig ter plaatse de situatie gaan bekijken. Zo zien wij welke technische mogelijkheden of beperkingen er zijn. Ook de grootte van de stookopening is een gegeven om rekening mee te houden. Wij denken altijd in oplossingen. Mits ze veilig zijn. Want veilige warmte staat bij ons voorop! Wij weten hoe we een kachel met de juiste rookkanalen aansteken. Kom gerust langs voor een goed advies. Waarna wij eventueel een heldere offerte kunnen geven toegerust op jouw specifieke woning en situatie.

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.