Waarom een pelletkachel als verwarming?

Ben je op zoek naar een kachel voor in de woonkamer, de slaapkamer of in de werkkamer? Een kachel in de kamer geeft je interieur karakter en zorgt bovendien ook voor een aangename warmte. Wel zo lekker dus. Maar welk type kachel past het beste in jouw huis? Er zijn verschillende opties en het kan best lastig zijn om de juiste keuze te maken. In dit blog kijken we uitgebreid naar de pelletkachel als verwarming van een of meerdere ruimtes in je huis. Benieuwd waarom jij een pelletkachel zou moeten aanschaffen? Je leest het hier.

Pelletkachel als verwarming: doen!

De pelletkachel klinkt misschien als een industriële kachel die niet thuishoort in een gezellige woonkamer, maar niets is minder waar. Moderne pelletkachels zijn stil, perfect regelbaar en staan bekend om een hoog rendement. Bovendien ziet een moderne kachel er ook erg goed uit. Het is een absolute aanvulling op je interieur. Uiteraard zorgt een pelletkachel voor verwarming. Afhankelijk van het soort kachel dat je kiest komt de warmte vrij via straling of convectie. Wat het verschil is tussen deze verwarmingsmethodes lees je hieronder.

Uitgebreide mogelijkheden

Moderne kachels zijn voorzien van moderne snufjes, zoals een draadloze internetverbinding en slimme software. Dit maakt een pelletkachel multifunctioneel. De rol van de kachel is namelijk compleet veranderd: wat ooit de centrale verwarmingsbron van het huis was, is nu de eyecatcher die voor sfeer én extra warmte zorgt. Deze warmte kan vrijkomen via stralingswarmte. De warmte die zich in de kachel opbouwt verwarmt de koude lucht om de kachel heen. Dit is vooral geschikt voor kleinere ruimtes. In een grotere ruimte is stralingswarmte niet ideaal, omdat de warmte niet gelijkmatig verdeeld wordt. Een andere mogelijkheid is verwarming via convectie. De pelletkachel zuigt dan koude lucht aan en blaast middels een convectieventilator de warme lucht uit. Deze manier van verwarmen is meer geschikt voor grotere ruimtes.

Vraag direct een offerte aan

Heb je interesse in een pelletkachel of overweeg je misschien om een ander soort kachel aan te schaffen voor jouw kamer? Bij Graveka vind je een uitgebreid assortiment van kachels en haarden. We vertellen je graag meer over onze producten en denken met je mee over een geschikte oplossing voor jouw situatie. Ben je er al helemaal uit? Vraag dan direct een offerte aan via onze website, je ontvangt dan snel onze reactie.

Graveka Diessen

Beoordeling 8.9 gebaseerd op 457 individuele klantbeoordelingen op 5-sterrenspecialist