Graveka geeft vuur vorm
graveka-5-sterren-specialist

Nieuws

Onderhoud van een houtkachel

Onderhoud van een houtkachel

Een houtkachel brengt sfeer en warmte in huis. Maar om ervoor te zorgen dat de houtkachel in optimale staat blijft is het van belang om deze regelmatig te onderhouden. Regelmatig onderhoud aan de houtkachel is bovendien belangrijk om de veiligheid ervan te garanderen.

Lees meer

Persbericht vervangingsregeling oude houtkachels, haarden en openhaarden

Persbericht vervangingsregeling oude houtkachels, haarden en openhaarden

Stimulering van kwalitatieve haarden en kachels

Particulieren en bedrijven die een hoogwaardig kwalitatieve houtkachel of gashaard kopen ter vervanging van een oud toestel (15 jaar of ouder) of openhaard, kunnen met ingang van 1 januari 2018 een inruilpremie krijgen op het aankoop- en installatiebedrag.

Lees meer

Vacature: monteur buitendienst

Vacature: monteur buitendienst

Wie wil er graag samen met ons van Vuur Vorm maken? Wie heeft er geen 8 tot 5 mentaliteit en is enthousiast om bij de klanten thuis iets moois, warms en sfeervols te bouwen? Dan ben jij de persoon om te reageren op deze functie bij Graveka Diessen!

Lees meer

Natuurgetrouw vlammenspel met een gashaard

Natuurgetrouw vlammenspel met een gashaard

Wilt u genieten van warmte en sfeer zoals bij een echte haard maar hier geen omkijken naar hebben? Een gashaard biedt de oplossing. Door de ontwikkelingen van de afgelopen jaren kan het vlammenspel van een houthaard zo natuurgetrouw worden nagebootst in de gashaard dat u het verschil vrijwel niet ziet.

Lees meer

Geniet van een prachtig vlammenspel

Geniet van een prachtig vlammenspel

Wilt u genieten van prettige en sfeervolle warmte? Dit is tegenwoordig overal mogelijk! Ook wanneer u niet de mogelijkheid heeft een rookkanaal te plaatsen. De elektrische haard biedt de oplossing. Deze haard kan een prachtig vlammenspel nabootsen waardoor het lijkt alsof u van echt vuur geniet. Voordat u een elektrische haard gaat kopen is het belangrijk goed te weten wat de mogelijkheden zijn. Kies een elektrische haard die volledig bij uw eisen en wensen aansluit.

Lees meer

Wat is een barbecue terrashaard?

Wat is een barbecue terrashaard?

Een terrashaard is een ware toevoeging aan je tuin. Op koele zomerdagen kun je met een terrashaard heerlijk van de lange avonden genieten. De haard brengt naast warmte ook sfeer met zich mee. Het knisperende vuur en het gekleurde vlammenspel maken een avond compleet. De terrashaard is niet alleen functioneel voor de warmte. Er zijn verschillende terrashaarden waarop gebarbecued kan worden. Zo kun je heerlijk buiten koken en dineren.

Lees meer

Houtkachel laten plaatsen

Houtkachel laten plaatsen

Wat is er lekkerder dan na een lange dag bij een warme houtkachel kruipen. De geur van het hout en het knapperende vuurtje creëren gelijk een prettige sfeer in de woning. Een houtkachel heeft vele voordelen. Allereerst natuurlijk de warmte en de sfeer die het afgeeft. Doordat de kachel op hout brand, is het mogelijk volledig zelf het vuur te maken. Dit maakt het extra leuk. De verschillende toestellen en het hoge rendement dat behaald kan worden maakt de houtkachel erg populair.

Lees meer

Pelletkachel afvoer nodig

Pelletkachel afvoer nodig

Een hoog rendement, controleerbare warmte en milieuvriendelijk, dit zijn een aantal voordelen van een pelletkachel. Daarnaast zijn de kachels programmeerbaar, wat erg gemakkelijk is. De pelletkachel kan hierdoor op bepaalde tijden aan of uit gaan. Hierdoor heeft de ruimte altijd de gewenste temperatuur. De brandstof wordt door de kachel zelf gereguleerd. Dit is erg gemakkelijk. De kachel kan uren branden zonder dat je ernaar om moet kijken. Het komt erop neer dat je met een pelletkachel dezelfde mogelijkheden hebt als met de centrale verwarming. Dit komt door het technische aspect van de pelletkachel. De kachel wordt dan ook vaak gekocht om de hoofdtaak verwarmen op zich te nemen, niet voor de sfeer in huis.

Lees meer

Inbouw houthaard plaatsen

Inbouw houthaard plaatsen

Een liefhebber zweert bij een echte houthaard. De vlammen die het huis verwarmen zijn fantastisch! Omdat het vuur zelf gemaakt wordt, is het extra leuk om naar te kijken. Populair onder de houthaarden, zijn de haarden met een liftdeur. Hierdoor kan je zelf beslissen of de haard open of dicht gestookt wordt. Wil je een moderne of klassieke uitstraling van de houthaard? Alles is mogelijk. Laat je goed informeren voor de aanschaf van een houthaard over de mogelijkheden en veiligheid. Wil je optimaal genieten van de heerlijke warmte van de houthaard? Zorg er dan voor dat het stoken altijd veilig is voor jou en de omgeving.

Lees meer

Pelletkachel of houtkachel

Pelletkachel of houtkachel

Er zijn verschillende manieren om een woning te verwarmen. Je kan kiezen voor een cv-installatie, maar er zijn nog veel meer mogelijkheden. Een kachel brengt veel meer sfeer met zich mee dan een standaard radiator. Dit is een belangrijk punt om voor een kachel te kiezen. Bij de zoektocht naar de beste kachel krijg je te maken met verschillende keuzes. Kies ervoor om zelf vuur te stoken of voor het meeste comfort. Tijdens de oriëntatiefase kom je al snel achter de vele mogelijkheden op het gebied van kachels.

Lees meer

35% actie

35% actie

19….een bijzonder getal bij deze familie.. Het getal 19 is een sterfdag van een dierbare vertelde mevrouw, en 1 van de kinderen heeft het zelfs als trouwdatum uitgekozen… 19, het getal wat getrokken is en gisterenavond voor deze familie een prijs gaf van totaal € 6.125,-, de 35% terugwinactie bij Graveka Diessen!

Lees meer

Persbericht: duurzame energie

Persbericht: duurzame energie

Om de klimaatdoelstellingen van Parijs 2015 te bereiken is een extra inspanning nodig om meer niet- fossiele energie te gebruiken. Zon, wind en water zijn nodig, maar zeker ook biomassa. Biomassa is al de belangrijkste niet-fossiele energiebron. De Algemene Vereniging Inlands Hout heeft met een bijdrage van het Ministerie van Economische Zaken en medewerking van Ingenieursadviesbureau Sweco een korte (5 min.) film gemaakt die laat zien dat het gebruik van biomassa uit de Nederlandse bossen op een duurzame manier gebeurt.

Lees meer

Persbericht SKH 01-09-2016

Persbericht SKH 01-09-2016

Stimulering van kwalitatieve houtkachels

Particulieren en bedrijven die een hoogwaardig kwalitatieve houtkachel kopen, kunnen met ingang van donderdag 1 september een stimuleringskorting op het aankoop- en installatiebedrag krijgen, door gebruik te maken van de Stimuleringsregeling Kwalitatieve Houtstook (SKH). De nieuwe regeling is een initiatief van de NHK (Nederlandse Haarden- en Kachelbranche) in samenwerking met de aangesloten fabrikanten (SHR) en detaillisten (SVG).

Lees meer

Graveka stookavonden

Graveka stookavonden

Inschrijfformulier stookavonden

Hier kunt u zich online inschrijven voor een van de stookavonden. Vul de gegevens zo volledig mogelijk in en klik op verzenden. Wij bevestigen uw inschrijving per e-mail.

Lees meer

Aanbiedingen

Aanbiedingen

Regelmatig hebben wij diverse aanbiedingen van haarden en kachels die eruit moeten. Op onze Outlet pagina vindt u de diverse aanbiedingen. Tot wel 70% korting!

Lees meer

Nederland onderschat houtkachel als duurzame hernieuwbare energiebron

Nederland onderschat houtkachel als duurzame hernieuwbare energiebron

‘Eén op de tien Nederlanders heeft grote last van houtstook’ kopt voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal onlangs op basis van een onderzoek uitgevoerd door Motivaction.

Lees meer

Beoordeling 8.8 gebaseerd op 190 individuele klantbeoordelingen op 5-sterrenspecialist