CV kachels - Graveka Diessen
Update cookies preferences

CV kachels

Stel je voor dat je warme water (indirect) uit de kachel komt. Hoe dat kan? Het sfeervolle haardvuur van de houtkachel verwarmt het ‘koude’ water uit de buffertank via de in de kachel geïntegreerde waterwarmtewisselaar. Daarna wordt het hete water teruggestuurd naar de buffertank. Zo kan de warmte in huis decentraal via de radiator, via de vloerverwarming of bij het douchen worden gebruikt. Een mooi samenspel van warmte, comfort én duurzaamheid.

Slim, een CV kachel

Een CV kachel in huis kan een slimme keuze zijn. Met een CV inbouwhaard of kachel creëer je een unieke samenspel van het zicht op een prachtig vlammenspel en een efficiënte overdracht van de opgewekte warmte naar water. Onze CV inbouwhaarden voldoen aan de eis om een groot deel van alle geproduceerde warmte aan het water over te dragen waardoor de ruimte waarin de haard zich bevindt niet oververhit wordt. Zodoende wordt het hele huis voorzien van warm water voor de verwarming en voor sanitair gebruik.

Een CV inbouwhaard in combinatie met een buffervat vormt een zeer efficiënte en duurzame opslag van warmteopslag. Een CV kachel of inbouwhaard biedt een combinatie van urenlang heerlijke stralingswarmte in de ruimte en energieopslag in de vorm van verwarmd water.

Een CV kachel kopen

Overweeg je een CV kachel of inbouwhaard te kopen? Je bent van harte welkom in onze showroom om samen de voordelen en mogelijkheden van een CV kachel bij jou in huis op een rijtje te zetten. Hoe werkt dat nou precies zo’n CV kachel en wat levert het me op? Alle aspecten, waaronder duurzaamheid en efficiëntie, komen uitgebreid aan bod.

Laat je inspireren en ervaar de stralingswarmte van een CV kachel zodat je weloverwogen kunt besluiten of een CV kachel voor jou een slimme keuze is.

Al jouw vragen over CV kachels beantwoord

Je sluit een cv kachel aan op een bestaand cv systeem. Wanneer de cv kachel brandt, wordt de warmte aan het water in het cv systeem afgegeven, waarmee de rest van de woning verwarmd wordt. Je kunt een cv kachel goed combineren met een cv ketel. De cv ketel springt bij wanneer de kachel geen of te weinig warmte genereert voor het hele huis. De cv kachel beschikt over een warmtewisselaar om de warmte die vrijkomt van de kachel om te zetten in warm water dat door de leidingen in het huis loopt. De kachel zorgt dus voor directe warmte in de kamer en de overtollige warmte wordt benut als indirecte verwarming van de rest van het huis.

Je kunt een cv kachel aansluiten op een vloerverwarming om nog meer profijt uit je cv kachel te halen. Hier heb je echter wel een buffervat voor nodig (lees hieronder meer over de werking en het belang van een buffervat bij een cv kachel). Wanneer je een cv kachel op een cv installatie aansluit middels een warmtewisselaar, wordt alle overtollige warmte via deze wisselaar gebruikt om het water in de leidingen te verwarmen. Als jij een vloerverwarming hebt liggen, zal deze dus ook gebruik maken van de warmte van de cv kachel. Houd er wel rekening mee dat vloerverwarming langzaam opwarmt en de hele dag op temperatuur moet blijven. Hiervoor is het buffervat onmisbaar.

Wanneer je jouw cv kachel op het cv systeem aansluit, profiteer je van de restwarmte van je kachel. Dit is op zich al een mooie manier om energie te besparen; alle warmte wordt namelijk goed gebruikt. De warmte verwarmt de kamer door middel van directe straling en de rest van het huis maakt gebruik van de restwarmte. Maar wanneer de cv kachel niet brandt, ben je dus volledig afhankelijk van je cv ketel om aan de warmtevraag te voldoen. Een buffervat biedt hier de oplossing. Wanneer je kachel warmte genereert, maar deze warmte niet kwijt kan aan het cv systeem, wordt deze warmte in het buffervat opgeslagen. Hierdoor kan je cv kachel nog efficiënter ingezet worden. Zeker bij een vloerverwarming is een buffervat onmisbaar, omdat de temperatuur de hele dag op peil moet blijven. Het buffervat slaat de overtollige warmte op en geeft dit weer vrij wanneer de cv kachel niet brandt.

Een cv kachel heeft een gemiddelde levensduur van zo’n 20 jaar. Om de kachel in goede conditie te houden is het wel nodig om de verpakkingen eens in de 3 tot 5 jaar te vervangen. Een cv kachel gaat dus langer mee dan een cv ketel, die houdt het normaal gesproken maximaal 14 jaar vol. Wanneer je overweegt om een nieuwe cv kachel te kopen, kun je contact met de experts van Graveka opnemen om de mogelijkheden te bespreken. Zij beantwoorden graag je vragen over de levensduur van onze cv kachels en de compatibiliteit tussen jouw cv systeem en onze kachels.

Showroom afspraak

We ontvangen je graag in onze showroom om je te inspireren met het mooiste wat er is: vuur! We zorgen voor voldoende tijd en houden van exclusieve aandacht. Via onderstaande button maak je gemakkelijk een afspraak. Graag tot ziens; de kachel brandt en de koffie staat klaar.

Neem contact op