PELLETKACHELS

Maak kennis met de pelletkachels. Combineer de gezelligheid van een houtkachel met het bedieningsgemak van een gashaard. Dat is kort samengevat de kracht van een pelletkachel. Bekend maakt geliefd. En dat geldt ook voor deze duurzame warmtebron. Pelletkachels hebben een laag gebruik. Het eenmaal per week bijvullen van de houtpellets blijkt meestal voldoende.

DE KRACHT VAN PELLETKACHELS

Verwar de pellets niet met het woord pallets. Pellets zijn kleine samengeperste houtvezels die dienen als brandstof van de pelletkachel. Dus de houten constructie die gebruikt wordt voor het transportvervoer wordt hier niet mee bedoeld.

Ilvar 9 pelletkachel
Moderne Ilvar pelletkachel
Pelletkachel voor een warme zithoek
Gezellig zitkamer met een pelletkachel
Mooie pelletkachel in twee kleuren

 

DE PELLETKACHEL IN HET KORT

Handig, dát is de pelletkachel. Het gebruiksgemak is eenvoudig én bovendien is deze kachel programmeerbaar. Zowel de snelheid van de ventilator en de aanvoer van pellets is instelbaar. Datzelfde geldt voor de hoeveelheid warme lucht die door de ventilator wordt afgegeven. Bovendien is de temperatuur constant te houden. De pelletkachel ontsteekt automatisch en verwarmt de woning tot de vooraf ingestelde temperatuur. Ideaal dus voor het gebruik in een goed geïsoleerde woning.

PELLETKACHEL KOPEN?

Van plan om een pelletkachel te kopen? Let op! Laat je goed informeren. Technisch inzicht in de werking van deze kachel is onmisbaar. Datzelfde geldt voor het technisch inzicht over het rookkanaal en de veiligheid. Ook de manier en mate van onderhoud dient goed uitgelegd te worden. Wij waken voor veiligheid. Dat betekent dat onze warmte wél veilig is.

Daarnaast hebben wij kennis van de nieuwste technieken, manieren van branden en de uiteenlopende aansturingmogelijkheden. En we verklappen graag de subsidiemogelijkheden voor pelletkachels.
Bovenstaand overzicht geeft slechts een impressie van de verschillende pelletkachels die er zijn. Wij helpen graag bij het realiseren van jouw warme ideeën.

AL JOUW VRAGEN OVER PELLETKACHELS BEANTWOORD

Wat is een pelletkachel?
De pelletkachel is een volautomatische verbrandingskachel waarbij houtpellets worden verbrand. De pellets zijn kleine staafjes hout, een soort korrels. En dus geen grote pallets. De korrels zijn afkomstig uit zaagsel en afval van schoon resthout uit de houtindustrie. De pellets worden onder hoge druk samengeperst, waardoor ze weinig vocht bevatten. Dit biedt de ideale omstandigheden bij het verbranden. Ze zorgen voor een aangename droge warmte in huis. Elke pelletkachel heeft een reservoir waar pellets in worden geplaatst. De kachel voert daarmee zelf het vuur wanneer dat nodig is.

Hoe onderhoud ik een pelletkachel?
Regelmatig onderhoud van de pelletkachel is noodzakelijk voor een goede verbranding van de pellets en voor een lange levensduur. Zowel dagelijks onderhoud als periodiek onderhoud dragen bij aan de levensduur en kwaliteit van de pelletkachel. Dagelijks onderhoud kun je prima zelf uitvoeren. Het enige wat je hoeft te doen is de as wegzuigen, het branderbakje leeggooien, de aslade legen en even met een natte doek de ruit schoonmaken. Een pelletkachel produceert erg weinig as en daarom is dit dagelijks onderhoud maar een minimale moeite. We adviseren om grotere, periodieke onderhoudswerkzaamheden over te laten aan een expert. Hiervoor kun je rekenen op de diensten van Graveka. We bieden daarom een voordelige onderhoudsservice aan in de vorm van een abonnement waar periodieke onderhoudswerkzaamheden voor je verzorgd worden. Zo weet je dat het op de juiste manier gedaan wordt en geniet je nog lang van je pelletkachel.

Welke schouw is geschikt voor een pelletkachel?
Omdat er rook vrij komt bij het verbranden van de pellets, is het afvoeren van deze rook via een afvoerkanaal noodzakelijk. Een pelletkachel moet altijd door het dakvlak uitmonden, middels een veilig schoorsteenkanaal. De afvoer mag nooit van aluminium zijn. Dit materiaal wordt aangetast door de warmte. Een erkende installateur en verkoper zal materialen zoals RVS gebruiken voor de afvoer. Heb je een bestaande schouw? We adviseren om de voorschriften van de fabrikant van de pelletkachel op te volgen om er zeker van te zijn dat je schouw geschikt is.

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.