HOUTKACHEL CV

Een houtkachel wordt traditioneel gebruikt om een woon- of werkkamer te verwarmen. De vlammen zorgen voor een gezellige sfeer en een bijzonder schouwspel. Hoewel we dankzij technologische vooruitgang in staat zijn om onze woningen integraal te verwarmen middels een cv, is de rol van de houtkachel nog zeker niet uitgespeeld. Met een houtkachel cv verwarm je de rest van jouw woning of zorg je voor warm tapwater. Het gebruiken van een houtkachel cv is niet alleen goedkoper, het is ook milieuvriendelijker. De geproduceerde warmte wordt namelijk optimaal benut. Bij Graveka hebben wij altijd een geschikte oplossing voor jouw situatie, zodat je kunt genieten van de voordelen van een houtkachel cv.

WERKING VAN HOUTKACHEL CV

Het principe van een houtkachel cv is vrij eenvoudig. De houtkachel cv werkt samen met de bestaande cv-installatie om je woning lekker warm te houden. Bij een houtkachel cv wordt overtollige warmte opgevangen en gebruikt voor verwarming van de woning en eventueel warm tapwater. Door een buffervat aan je houtkachel cv toe te voegen werkt het systeem zelfs nog efficiënter. De geproduceerde warmte wordt opgeslagen in dit vat en kan later gebruikt worden. Een houtkachel cv vult dus op innovatieve wijze de gaten op die ontstaan in de warmtevoorziening van je bestaande cv-installatie. Het resultaat: een huis dat altijd op temperatuur is, zónder warmte te verspillen. Goed voor de sfeer in huis, beter voor het milieu en mooi meegenomen op jouw energierekening.

WAT ZIJN DE VOORDELEN?

De voordelen voor jou zijn groot, zeker in de koudere maanden. Je gebruikt de kachel om je woonkamer op te warmen wanneer je het koud hebt. In de zomer zal dit misschien niet vaak voorkomen, maar in de winter gebruik je jouw kachel misschien wel dagelijks. Bij de verbranding van het hout komt veel warmte vrij die gebruikt wordt om de kamer te verwarmen. Maar een deel van deze warmte kan natuurlijk ook gebruikt worden om andere kamers en het tapwater op te warmen. Je hoeft dus niet extra te stoken, maar bespaart wel doordat je cv-ketel niet tot nauwelijks energie verbruikt. Zo profiteer je met een houtkachel cv dubbel van de warmte en gezelligheid van jouw kachel.

WARMTE EN GEZELLIGHEID

Met een houtkachel cv voorzie je dus niet alleen je woonkamer, maar je hele huis van warmte in koude wintermaanden. Een houtkachel cv is wel duurder dan een klassieke haard of kachel, maar door de kosten die je bespaart, verdien je deze kosten op termijn weer terug. Let er wel op dat je jouw houtkachel cv regelmatig moet of laat onderhouden, om een optimale afgifte van warmte te garanderen. Graveka helpt je graag bij het vinden van een geschikte kachel voor jouw situatie en ook voor informatie over het plegen van onderhoud aan je kachel ben je bij ons aan het juiste adres.

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.