HOUTKACHELS

Moderne houtkachels zijn hoogwaardige verbrandingstoestellen met een hoog rendement en een lage uitstoot. De kachels van nu leveren een belangrijke bijdrage in het landelijk streven om meer duurzame energie te gebruiken. Stoken met hout is een vanuit de EU erkende duurzame manier van verwarmen. Mits je de juiste haard kiest. Nieuwe kachels van eigen bodem voldoen aan typekeuringen die onder andere in Duitsland en Oostenrijk worden gehanteerd. Als alle toestellen in Nederland daaraan voldoen, zal dat voor een enorme verbetering op het gebied van uitstoot zorgen. Graveka helpt je graag bij het kiezen van de juiste houtkachel voor jouw woning.

Ecosy Altech houtkachel
Barbas houtkachel BOX 55 met houtopslagmodule
Mooie houtkachel voor in de woonkamer
Houtkachel met rookkanaal
Houtkachel in de zitkamer
Ruimtelijke houtkachel
Witte houtkachel in de kamer
Mooi afgewerkte houtkachel
Sfeervolle houtkachel

Hoe onderhoud ik een houtkachel?

Voor onderhoud aan de houtkachel kun je het beste de hulp van een erkend vakman inschakelen. Bij het onderhoud aan de houtkachel worden onder meer het rookkanaal schoongemaakt. Daarnaast is het ook belangrijk dat het binnenwerk van een houtkachel wordt gecontroleerd en goed gereinigd. Het binnenwerk is een slijtageonderdeel en deze dient ter bescherming van het casco van de kachel. Wanneer jouw houtkachel en het bijbehorende rookkanaal vervuild raken, kan dit in het ergste geval leiden tot brand.

Is het mogelijk om een warmtepomp te combineren met een houtkachel?

Het is zeker mogelijk om een warmtepomp te combineren met een houtkachel. Het is een slimme mix van twee verschillende energiebronnen. Zo geniet je van een lokale warmtebron én van een constante verwarmingsbron. Het combineren van een warmtepomp met een houtkachel kan zowel in bestaande als in nieuwbouwwoningen. De combinatie van een warmtepomp en houtkachel zorgt ervoor dat je de warmte in je huis perfect op jouw wensen kunt laten aansluiten. De warmtepomp zorgt voor een stabiele temperatuur en de houtkachel geeft direct extra warmte en sfeer wanneer dat gewenst is.

Wat zijn de voordelen van een houtkachel?

Een houtkachel biedt diverse voordelen:
– Een houtkachel brengt veel sfeer in huis. Liefhebbers van ‘echt vuur’ zweren bij de beleving van zo’n kachel.
– Houtkachels zijn voordelig in het gebruik. Het levert je veel warmte op, voor relatief weinig brandstof.
– Een houtkachel is een lokale warmtebron: bij gebruik van de kachel wordt de ruimte direct verwarmd.
– Houtkachels zijn te verkrijgen in verschillende maten en vormen. Zo vind je altijd een houtkachel die bij jouw interieur past.

Toont alle 2 resultaten