KACHELS

Als je aan kachels denkt, denk je aan grootmoeders tijd. De eerste echte kachels deden pas zijn intrede in de zeventiende eeuw. Deze kachels van gietijzer werden voorzien van een kachelpijp en verwarmden vertrekken en oranjerieën. Vanaf het begin van de negentiende eeuw werd de kachel overal favoriet. Steenkool was er in overvloed. En dat bood mogelijkheden in strenge winters. De open haard verdween van het toneel. Die werd toen enkel nog ingezet voor het roken van ham en spek.

KRACHTIGE KACHELS

Tegenwoordig kennen we verschillende soorten kachels. Vooral door de doorontwikkeling van vuurvaste bekleding, vuurvaste tegels en plaatstalen mantels. Kachels met de uitstraling van toen? Of liever een moderne vormgeving? Een kachel hoeft niet altijd gecombineerd te worden met een oud Hollands tegeltje. Wij hebben nog meer tegelwijsheid in huis en laten warmte graag voelen.

Ontdek vrijblijvend de warmte van een houtkachel, pelletkachel en gaskachel. Heb je al kennisgemaakt met een gevelkachel of elektrische kachel? En ken je onze speksteenkachels of tuinkachel al?

Sfeer in de kamer met een houtkachel
Houtkachel met rookkanaal
Houtkachel in de zitkamer
Mooi afgewerkte houtkachel

DE KACHEL VAN NU

Aangenaam warm

Onze kachels hebben elk hun eigen specialiteiten. Het zijn pareltjes in jouw woning en verwarmen elk vertrek. Stoer, robuust, landelijk of lekker strak? Wie eenmaal de kachels heeft ontdekt, wil niets anders meer. Hoe dat komt? Een kachel ‘zingt’ als ie mag werken en verwarmt met plezier. Stralingswarmte voelt prettig. En van dat aangename gevoel wordt iedereen blij.

Thuis in kachels

Wij zijn thuis in kachels en nemen je graag mee op reis. Liever de sfeer van weleer of graag modern? Wij informeren je graag. Bovendien delen we het liefst onze warme geheimen. We doen alles om jouw mooiste ideeën vorm te geven.

Tijd voor warmte

Wij nemen de tijd voor elkaar. Tijd voor warmte dus. Haarden en kachels combineren naadloos met sfeervol wonen. Naast technische vakkundigheid hebben wij dus ook interieurkennis in huis. Passie voor ‘warm wonen’ geeft een warm gevoel. Mogen wij je verwarmen met onze kachels?

Toont alle 5 resultaten