GASHAARDEN

Genieten van warmte? Zonder gedoe met hout? Overweeg een gashaard. Gashaarden creëren namelijk direct sfeer. Met slechts één druk op de knop. En zelfs op afstandsbediening. Dansende vlammen brengen je snel in ’the mood’.

Gashaarden vragen niet om het bewerkelijke van een houtvuur. De enige voorwaarde die een gashaard stelt is de brandstof gas in combinatie met zuurstof.

ONZE GASHAARDEN

Thuiskomen in een automatisch verwarmd huis? Tegenwoordig volgen de technieken in een rap tempo elkaar op. Steeds meer huizen worden ingericht met de modernste technieken en computergestuurde installaties. Onze gashaarden zijn eveneens met domotica aan te sturen. Energiebeheer is daarmee ook mogelijk. Om deze technieken mogelijk te maken kunnen wij hierin samenwerken met een professioneel domoticabedrijf. Zo hoeft u niet meer in de weer met hout.

Kalfire gashaard GP85/50R
Bellfires gashaard York Small
Ingebouwde gashaard
Moderne inbouwgashaard
Gashaard in de woonkamer

OPEN EN GESLOTEN GASHAARDEN

We onderscheiden open – en gesloten gashaard-systemen. Het verschil tussen beide gashaarden is de aan- en afvoer van de benodigde zuurstof en rookgassen. We leggen het hier in het kort en globaal uit.

Bij een ‘open’ systeem komt zuurstof uit de ruimte waar de gashaard staat. Via een rookkanaal, meestal een schoorsteen, worden de rookgassen afgevoerd. Open gashaarden zijn er met en zonder glasplaat. Het rookkanaal varieert hier in diameter.

Bij gesloten gashaard systemen komt de aangevoerde lucht van buiten via het kanaal. Ook de afvoer van rookgassen geschiedt via het kanaal. Dat gebeurt meestal met een dubbelwandige concentrische buis. Het vuur staat dus niet in een open verbinding met bijvoorbeeld de woonkamer. De aan-en afvoer van de rookgassen gaan dus via 1 kanaal. Een gesloten systeem levert bovendien meer rendement. Stralingswarmte is er altijd maar ook de mogelijkheid van extra ‘convectiewarmte’ is mogelijk.

GASHAARDEN PRIJZEN

Gashaarden zijn hot. Soms geldt dat ook voor de prijzen van gashaarden. Ze zijn er in allerlei klassen en uitvoeringen, zoals inbouw gashaarden. Bedenk wel dat warmte veilig moet zijn. Koop daarom nooit een gashaard zonder de juiste informatie. Datzelfde geldt voor de installatie ervan. Alleen een kundige en erkende professional mag gashaarden installeren. En dat is precies de reden waarom een prijsopgaaf zo moeilijk is. Een en ander is vaak situatieafhankelijk.

Van plan om een gashaard te kopen? Laat je dan goed voorlichten. Ook over de noodzakelijke eisen van voldoende ventilatie. De aanschaf van een gesloten gashaard systeem blijkt meestal aantrekkelijker. Zeker in het geval er geen bestaande schoorsteen is. Of in het geval de schoorsteen niet voldoet aan de gestelde eisen. Wij vertellen het je graag.

Op zoek naar referenties? Wij hebben gashaarden opgeleverd in onder meer Leijhoeve Tilburg, Vessem, Duizel, Eersel, Diessen en Middelbeers.

 

Toont alle 2 resultaten